Myrer – bekæmpelse af myrer ude og indeMyrer – bekæmpelse af myrer ude og inde

Myrer – bekæmpelse af myrer

 

De fleste har på et eller andet tidspunkt haft et problem med myrer. De kommer tilsyneladende ud af ingenting, i vasken, i vinduer, i skabe på borde og andre uønskede steder, en uendelig strøm af små skabninger på jagt efter føde.

Den myre man oftest ser i Danmark, er det sorte havemyre. Det kan være svært at finde ud af hvor de kommer fra, idet myrer kan søge føde helt op til 700 meter fra deres myrebo. Undervejs efterlader de deres duft for at finde deres vej frem og tilbage. 

Hvor holder myrerne til?

Typisk er det i umiddelbar nærhed af populære fødekilder og steder hvor der forefindes en egnet form for byggemateriale. Det kan være i den rene jord, i krybekældre, under flisebelægninger og andre steder hvor der forefindes sprækker og lignende, derfor oftest i nærheden af huse.
Når myrerne har fundet et egnet tilholdssted, vil dronningen begynde at lægge sine æg, og det bliver hun ved med i det uendelige. 

Under denne æglægning, bliver en del af myrerne sendt ud for at finde føde, og resten af myrerne bliver tilbage i boet for at opvarte dronningen. Så længe myrerne kan blive ved med at finde mad, ja så bliver de på det valgte sted, og flytter således først tilholdssted når der ikke længere kan findes føde nok.
 

Hvordan undgår man myrer?

Som udgangspunkt, så gælder det naturligvis om, ikke direkte at serverer mad for de mange myrer. Det vil med andre ord sige, sørg for der ikke ligger madrester på gulve og borde. Det samme gælder især for sukker som myrer kan lugte på meget lang afstand. Ikke bare ren sukker, men madvarer som har en eller anden form for sukkerindhold. Husk også at tømme skraldespanden jævnligt. En generel god rengøring i de rum hvor der forefindes madvarer kan gøre, at myrerne vil finde et bedre ”offer” og bygge deres myrebo der i stedet. 

Derudover, så er det en god idé at gennemgå soklen på huset for revner og et evt. betongulv under gulvtæpper. Er der revner kan der komme myrer ind.
 

Men hvad nu, hvis du allerede har myrer inde huset?

Hvis du har et alvorligt myreangreb, så er du nød til at have en professionel skadedyrsbekæmper til at hjælpe dig med myreangrebet. Vi har meget stor erfaring i bekæmpelse af myrer, vi har de rigtige midler til myrebekæmpelse og vi har naturligvis alle relevante sprøjtecertifikater. 

 

Vi sprøjter rundt om hele huset udvendigt, og langs alle indvendige paneler, døråbninger og andre steder hvor der er sprækker og dermed sandsynlighed for, at der kunne komme myrer ind. 

En sprøjtning udvendigt vil naturligvis ikke forhindre myrernes adgang fra myre boet og til huset, men så snart de kommer i kontakt med giften, såvel indvendig som udvendig, vil dette sætte sig på deres krop, og de vil tage det med tilbage til boet. Når myrerne kommer tilbage til boet, ja så vil giften også smitte de andre myrer og ikke mindst, dronningen. 

Det er vigtigt, at de indvendige steder hvor vi skal sprøjte, ikke bliver våde de første 10 dage efter en myre behandling, så har du f.eks. trægulv, så er det måske en god idé lige at vaske det inden vi kommer. 

Giften er ikke farlig for dyr og børn, så det er altså ikke nødvendigt at fraflytte i forbindelse med en behandling mod myrer selvom man har børn og/eller husdyr. Derudover, så er vores myregift lugtfri, så man kan være i huset under hele myrebehandlingen. 

 

Kan jeg selv sprøjte for myrer?

Det kan ikke betale sig, at udføre bekæmpelse af myrer selv. Der findes godt nok en række håndkøbsmidler man kan benytte, men disse er betydelig dyrere og ikke mindst, så er virkningen kortvarig og meget centreret omkring et bestemt område. 

Har du myrer, så kontakt os for evt. rådgivning og/eller bekæmpelse

Følg os på Facebook Medlem af brancheforeningen for skadedyr